TOEGANGSCONTROLE T.B.V. TENNISVERENIGINGEN

TOEGANGSCONTROLE T.B.V. TENNISVERENIGINGEN

Om deuren te openen werden vaak sleutels gebruikt, maar om iedereen een sleutel te geven is een dure en onveilige oplossing. Als iemand zijn sleutel kwijtraakt moet men vaak alle cilinders en sleutels vervangen. Een betere manier is om iemand een elektronische sleutel of kaart te geven welke direct uit te programmeren is wanneer deze kwijt raakt. Tennisverenigingen hebben regelmatig problemen met sleutels. Neem bijvoorbeeld de bardienst die door veel verschillende mensen gedraaid wordt en er vaak een manier moeten worden gevonden om de sleutel beschikbaar te maken.
 
De KNLTB pas wordt elk jaar weer opnieuw uitgegeven door de tennisbond en heeft aan de achterzijde een magneetstrip net als de bankpas. Tegenwoordig wordt deze magneetstrip ook gebruikt met het JIBA afhangbord om de tennisbaan te selecteren. Op deze magneetstrip staat een hoop handige informatie die gebruikt kan worden door het toegangscontrole systeem. Het voordeel van het gebruik van de KNLTB pas is dat er geen kosten meer gemaakt hoeven te worden voor sleutels en passen want reeds elk lid heeft zijn eigen toegangspas.
 
Standaard is de KNLTB pas voorzien van een magneetstrip met de volgende informatie: het verenigingsnummer, jaar en je persoonlijke bondsnummer. Al deze informatie staat ook op de voorzijde van de pas.
 
De lezer is op diverse manieren in te stellen, zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de lezer bij de fietsenstalling alleen het jaartal te laten lezen zodat mensen van verenigingen in de omgeving die competitie komen spelen ook gebruik kunnen maken van de fietsenstalling met hun eigen KNLTB pas. Maar de lezer van de kantine kan bijvoorbeeld het bondsnummer lezen zodat u de toegangsrechten zou kunnen koppelen aan de bardienst. Veel verenigingen hebben hun ledenadministratie in een Excellijst of werken met een ledenadministratieprogramma (bv. PC-Leden). Deze programma's kunnen vaak een Excelbestand aanmaken, exporteren(meestal via XML,CSV,DBF). Ook kan de ledenadministrateur via “Mijn KNLTB” een txt-bestand downloaden dat vervolgens omgezet kan worden en in Excel kan worden opgeslagen.
 
Deze Excellijst met gegevens kunt u eventueel importeren in de Net2 software, wel moet u deze gegevens juist indelen in de Excellijst.
 
De indeling van de Excellijst is te downloaden van onze website, hierin staat precies omschreven hoe de Excellijst moet worden ingedeeld.